THSN и Дженерали Застраховане АД проведоха Благотворителен тенис турнир в Пловдив


IMG_20220604_103609_075_2_3.jpg

Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на The Human Safety Net (THSN), който се проведе в Пловдив на 4 юни 2022 г. Известният български гимнастик беше един от участниците в спортното събитие, в което се включиха 45 любители на спорта. Турнирът се проведе в тенис клуб “Локомотив”, като състезанието беше в две категории - “Сингъл” и “Двойки”. В него участие взе и Главният изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане” АД - Николай Станчев.

Спортното събитие беше част от кампанията за набиране на средства Глобално предизвикателство 2022 на инициативата на Група Generali - THSN. Тя се провежда за втора поредна година във всички 23 държави от мрежата на THSN, сред които е и България. Кампанията има за цел набирането на дарения за партньори от неправителствения сектор.

У нас THSN България и “Дженерали Застраховане” АД работят с Фондация “За Нашите Деца”, която подкрепя деца и семейства, живеещи в затруднено положение. Всички събрани средства по време благотворителния тенис турнир и на цялото Глобално предизвикателство 2022 ще бъдат използвани за осигуряването на помощ за деца с увреждания и трудности в развитието и на такива, живеещи в уязвима среда, за период от 1 година.

Събитието в Пловдив беше отворено за посетители. Всеки желаещ имаше възможност да се сдобие с тенис топка, подписана от бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова.

Глобалното предизвикателство на THSN България ще продължи с още един благотворителен тенис турнир в София. Той ще се проведе на 18 юни 2022 г. в Тенис клуб 1882. В него отново специален гост ще бъде Йордан Йовчев.

Инициативата The Human Safety Net

The Human Safety Net (THSN) е международна инициатива, в която хора помагат на хора. Програмите, по които тя работи, подкрепят уязвими семейства и малки деца, както и интегрират бежанци в обществото, посредством намирането на работа. THSN си сътрудничи с компании и фондации, за да разшири обхвата на целите си. Инициативата е създадена от Generali през 2017 г., като днес тя е активна в 23 държави и си партнира с 61 неправителствени организации.

През април 2022 г. врати отвори новият офис на THSN във Венеция. Организацията и Група Generali помогнаха за реставрацията на една от най-емблематичните сгради в италианския град – Старите прокурации (Procuratie Vecchie). След 5-годишна работа по сградата, днес тя е “дом” на THSN.

В България THSN подпомага деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация “За нашите деца” по програмата “Да дадем път на услугите за ранно детско развитие”. От края на 2019 г. до началото на 2022 г. по инициативата е осигурена помощ за 1830 деца и 2620 родители. Само за 2021 г. по програмата са подпомогнати повече от 910 деца и семейства в 15 населени места в страната.

Усилията на THSN България и на фондацията са насочени към осигуряването на достъп до разнообразни услуги медицински и социални услуги за децата в нужда на възраст до 6 години. Това включва ранна детска интервенция, кинезитерапия, музико и арт-терапия, кинезитерапия и други.

Също така средствата се използват за осигуряването на подкрепа за семейства, при които има риск от изоставяне на дете, както и на родители с деца в неравностойно положение.

Глобално предизвикателство на THSN 2022

 Глобалното предизвикателство на THSN е кампания за набиране на дарения в подкрепа деца, семейства и бежанци. През 2021 г. се проведе нейното първо издание, в което се включи и България. В рамките на няколко седмици групата на THSN успя да набере 250 000 евро, които бяха насочени към 19 различни проекта в отделни държави.

У нас доброволците на THSN и служителите на “Дженерали Застраховане” АД успяха да наберат средства в размер на 10 200 лв. Те бяха насочени към Фондация “За Нашите Деца”. Кампанията през 2022 г. включва провеждането на различни активности, в които участват служители на “Дженерали Застраховане” АД, както и други доброволци. Освен Благотворителните тенис турнири в Пловдив и София, кампанията включва още състезанието “Направи крачка към доброто!”, чиято цел е отброяването на направените от участниците крачки в рамките на един месец – от 1 до 30 юни 2022 г.

Повече за THSN България можете да научите тук: https://generali.bg/pres-centar/Novini-THSN/2022/0

Всички инициативи от Глобалното предизвикателство на THSN в България можете да разгледате тук: https://act.thehumansafetynet.org/events/bulgaria-2022