Generali откри официално новия дом на The Human Safety Net в Procuratie Vecchie във Венеция


Capture.JPG
  • 500-годишната сграда ще бъде глобален център за изграждането на мрежа за социално въздействие;
  • Посетителите на сградата ще могат да се насладят на интерактивната изложба “Един свят на потенциал”;
  • Generali сключи партньорство по Програмата на ООН за развитие (United Nations Development Programme).

Венеция, 8 април 2022 г. – Емблематичната сграда Procuratie Vecchie (Старите прокурации) на площад Сан Марко във Венеция отваря врати за посетители от днес, след 5-годишна реставрация. Ремонтирането и обновяването на сградата беше извършено от David Chipperfield, Architechts Milan. Инициативата премина под патронажа на италианското министерство на културата и туризма.

Главният изпълнителен директор на Група Generali Philippe Donnet заяви:

Отварянето на Procuratie Vecchie представлява исторически момент не само за местната, но и за глобалната общност. Пет века след създаването си, тази впечатляваща сграда отразява една важна мисия: подпомагането на най-уязвимите в обществото. Тя е новият дом на нашата инициатива The Human Safety Net и ще бъде място за непрекъснат диалог и обмяна на идеи за преодоляването на най-сериозните трудности, пред които е изправено обществото днес. Също така сградата ще вдъхнови посетителите да предприемат действия за разкриване на потенциала на хората, живеещи в затруднено положение. Това място ще бъде отворено и за всеки, който иска да подкрепи проекта за превръщането на Венеция в световна столица на устойчивостта. Не мисля, че има по-добър начин да отпразнуваме началото на последната година от 190-годишнината на Generali. Моментът е още по-специален заради партньорството ни с Програмата на ООН за развитие. Искам да благодаря на всички, които допринесоха да постигнем този впечатляващ успех в историята на Generali”.

 Сър David Chipperfield коментира:

Ние сме изключително благодарни, че Generali и местната власт във Венеция ни дадоха невероятната възможност да работим по Procuratie Vecchie. Реновирането на тази историческа сграда беше много сложно, но и удовлетворяващо предизвикателство. Очакваме с нетърпение тя отново да заема своята роля като емблема на града.

Подкрепа за най-уязвимите

Procuratie Vecchie е построена преди 500 години и се простира по протежение на цялата северна част на площада Сан Марко.Тя ще бъде новият дом на инициативата на Generali The Human Safety Net, която цели да разкрие потенциала на хората, живеещи в уязвими условия. На третия етаж на сградата се намира изложбата “Един свят на потенциал”, подготвена от Орна Коен от Dialogue Social Enterprise. Тя позволява на посетителите да се запознаят с The Human Safety Net, нейните цели и работата ѝ с уязвими общности в 23 държави. Също така, изложбата дава възможност на посетителите да открият неподозирани черти от своя характер, както и да оценят качествата на хората около тях.

В сградата място намира и голяма зала, в която ще бъдат организирани международни симпозиуми, конгреси и събития, свързани с постигането на устойчивост. Това ще бъде място, където ще бъдат дискутирани въпроси за проблемите, с които The Human Safety Net работи – ранно детско развитие, родителство, социално въздействие, включване в обществото и социално предприемачество.

В централната част на третия етаж се намира споделеното работно пространство, където екипите на The Human Safety Net, техните НПО партньори, бенефициентите по техните програми и доброволци могат да се срещат и да работят заедно. На третия етаж е и кафенето, управлявано от Illy, което също е отворено за посетители.

Ценителите на модерното изкуство могат да намерят на етажа инсталация, подготвена от Davide Rampello от Davide Rampello & Partners Creative Studio. Интериорният дизайн, графиките и мултимедията там са дело на Migliore+Servetto.

Един впечатляващ проект, който дава нов живот на площад Сан Марко

Церемонията по откриването на сградата поставя акцент върху нейната вековна история, както и върху връзката на Generali с Венеция. Също така тя полага основите за бъдещето. Флотилия от традиционни венециански лодки squero, управлявана от служители на Generali поздрави всички гости от политическата и културната сфера от Италия и Европа с ‘l’alzaremi’ – традиционен поздрав с вдигнати гребла. Посетителите бяха посрещнати от хор на площада, а на стълбите на сградата те успяха да се насладят на инсталация на италианския скулптор Edoardo Tresoldi.

Generali ще има представителство в реновираната Procuratie Vecchie, като офиси там ще имат още местни компании, културни институции и фондации.

Generali и Програмата на ООН за развитие

Днес Generali подписа амбициозно многогодишно споразумение с Програмата на ООН за развитие. Според него Групата ще има ангажимента да осигурява технически и финансови ресурси за Механизма за застраховане и рисково финансиране на програмата (Insurance and Risk Finance Facility).

Партньорството между Generali и Програмата на ООН за развитие ще бъде фокусирана върху застрахователни решение, които ще помогнат за постигането на цели за устойчиво развитие. Двете организации ще си сътрудничат още в проучването на нови инструменти за привличане на рисков капитал, укрепване на малки и средни предприятия, повишаване на климатичната и финансовата устойчивост и други.

Как можете да посетите Procuratie Vecchie?

Procuratie Vecchie ще бъде отворена за посетители от сряда до понеделник между 10:00 и 19:00 часа, като последните посетители се допускат в сградата до 18:00 часа. Повече информация можете да откриете на https://www.thehumansafetynet.org/visitaworldofpotential. Половината от цената на всеки закупен билет ще бъде дарена на програма на The Human Safety Net по избор на посетителя.