ЗДРАВНИ ПАКЕТИ ЗА ПОСТЪПВАНЕ В ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ


С настъпването на новата учебна година всички детски заведения отварят отново врати, за да приемат своите нови и настоящи малчугани. А вие родителите имате ангажимантът да потърсите лечебно заведение, в което да направите задължителните изследвания, които са необходими при постъпване в съответната детска ясла или детска градина. 

На Вашето внимание ви предоставяме и кратка информация, която ще Ви е полезна, за да планирате вашето посещение при нас:

  • Изследването на кръв и урина – извършва се една седмица преди постъпването.
  • Изследване за сифилис (Васерман) (само за детска ясла) на единия от родителите, извършено до 6 месеца преди постъпването.
  • Еднократни отрицателни резултати от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити извършени не по-рано от 15 дни преди  постъпване на детето в детската градина. За целта се купува фекален тест (проба) и перианална отривка със скоч лепенка от аптека и след вземане на пробата се носи при нас в „Дженерали Закрила МДЦ” ЕООД

 

При  отсъствие на детето по-малко от тридесет дни

  1. Профилактичен преглед
  2. Медицинска бележка от педиатър/личен лекар за липса на контакт със заразно болен – издадена не по-рано от 3 дни преди датата на постъпване на детето в детското заведение