190 години Generali

Generali_logo_190_RGB_Lines Version - K2.png

Ангажимент, обхващащ векове, за оформяне на по-безопасно и по-устойчиво бъдеще

Основана в Триест на 26 декември 1831 г., Generali съществува вече три века, през които се е оформял модерният свят и е сред малкото компании в света, които могат да се гордеят със 190 годишна история. Това е уникално наследство от знания, опит и бизнес инициативи, които винаги са позволявали на Групата ефективно да се справя с предизвикателствата и да напътства бъдещето на общностите, в които работи, не само като застраховател, но и като социален иноватор, намирайки най-добрите решения, за да се превърнем в Партньор за цял живот на нашите клиенти.

190-ата годишнина на Generali съвпада с тази специална година на възстановяване, след най-тежката криза от следвоенния период. В съответствие със Зелената сделка и нуждите на нашите настоящи и бъдещи клиенти, възстановяването ще се основава най-вече на устойчиво развитие и активна гражданска позиция, както на хората, така и на компаниите в Групата. За да остави осезаема и дълготрайна следа за връзката между Компанията и територията, където е основана и процъфтява, Generali празнува своята годишнина, като пуска Fenice 190, инвестиционен план за подпомагане на Европейските икономики, засегнати от Covid-19.

Празненствата за 190-ата годишнина на Групата ще доведат до множество инициативи, които ще се провеждат през цялата 2021 година. По-специално, възстановяването на Procuratie Vecchie във Венеция ще приключи през декември – мястото ще бъде отворено за обществеността за първи път от 500 години насам и ще стане седалището на фондацията The Human Safety Net. През септември ще излезе първото издание на SME EnterPRIZE, водещата инициатива на Generali, посветена на европейските малки и средни предприятия, които са реализирали забележителни проекти за устойчивост в своите бизнес дейности. В допълнение, в Триест, където е основана Компанията, Историческият архив ще отвори вратите си за обществеността, в наскоро обновените пространства на Palazzo Berlam, където се намира и Академията – международният център за обучение на Групата.

Намерете ни и в социалните мрежи – #Generali190

190 годишна история с поглед към бъдещето

Пандемията Covid-19 ни показа съществената роля, която здравето има в живота ни. Поради тази причина е изключително важно да изберем надеждна застраховка и Партньор за цял живот като Generali, за да намерим най-доброто решение за нашите близки. Тази година Generali празнува 190 години живот. Исторически момент за компанията, основана в Триест (Италия) на 26 декември 1831 г., по времето на тогавашната Австро-Унгарската империя и сега действаща в 50 страни в Европа, Азия и Латинска Америка. По време на своята уникална история служители и агенти на Generali са помогнали на милиони хора да изградят по-безопасно бъдеще. Днес, с 65.9 милиона клиенти и 72.000 служители по целия свят, Generali е един от най-големите световни лидери по предоставяне на застрахователни продукти и управление на активи със 70.7 милиарда евро премии.
„190-ата годишнината се пада в доста необичайна година, когато светът се надява да се възстанови от най-сериозната глобална криза от следвоенния период насам“ обяви изпълнителният директор на Група Generali Philippe Donnet. За да отбележи това събитие и да остави осезаем и траен знак за връзката между Компанията и мястото, където тя е родена и се е разраснала, Generali стартира „Fenice 190“, инвестиционен план за 3,5 милиарда евро в подкрепа на възстановяването на засегнатите европейски икономики от Covid-19. „С Fenice 190 искаме да сме в центъра на това пътуване, оставяйки конкретно наследство за бъдещето, със значителна подкрепа за най-иновативните, устойчиви и стратегически сектори за рестартиране на европейската икономика и да насърчим включването на тези, които най-силно са засегнати от кризата," обясни Philippe Donnet. Всички инициативи ще имат силен фокус върху екологичната и социалната отговорност в подкрепа на енергийния преход на европейските малки и средни предприятия, зелените жилища, цифровите инфраструктури и здравеопазването.
През първия етап, Фондът ще подкрепя инвестиции в Италия, Франция и Германия и веднага след това ще достигне Централна и Източна Европа, четвъртият по големина пазар на Група Generali. „Ангажиментът на Generali за възстановяване на икономиките в Австрия и Централна и Източна Европа и Русия е сигнал за важната роля на този регион за Групата. През 2020 г. успяхме да надминем конкурентите си и помогнахме на местните общности с програмите по инициативата The Human Safety Net. За да отпразнуваме по най-добрия начин своята 190-а годишнина и да запазим нашата водеща роля, трябва да комбинираме старите си сили с дигиталната трансформация” – каза Luciano Cirinà, Директор на Регион Австрия, Централна и Източна Европа и Русия и изпълнителен директор за Дженерали Холдинг Централна и Източна Европа, базиран в Прага. 

Историята на застраховането в България пази информация за едно от първите чуждестранни застрахователни дружества в България – Assicurazioni Generali Trieste, което влиза на застрахователния пазар в България още през 1904 г. и работи успешно до 1946 г., когато се извършва национализация на този сектор. Дженерали оперира на българския пазар от 2006 г. През 2015 г. Дженерали придобива успешно ЗАД ”ВИКТОРИЯ” и това дава началото на Дженерали Застраховане – шестата по големина застрахователна компания на пазара на общо застраховане в България. Две силни компании обединени в един могъщ лидер. Днес дружеството предлага широка гама от застрахователни продукти и корпоративни решения в областта на имущественото застраховане, автомобилното застраховане, здравно застраховане и злополуки на повече от 1 900 000 клиенти в България чрез 150 офиса и над 1500 застрахователни посредници. Клиенти на компанията са водещи финансови институции, чуждестранни и български инвеститори във всички сектори на икономиката. 
През 2020 г. Дженерали Застраховане се присъедини официално към Глобалната инициативата на група Generali The Human Safety Net. Партньор по проекта в България e Фондация „За Нашите Деца“. Съвместното ни сътрудничество има за цел да подпомогне деца и семейства от най-уязвимите групи. Вярваме, че подкрепата в ранна детска възраст и в семейните отношения може да окаже трайна положителна промяна за тези семейства и да развие потенциала им, за да създадат едно по-добро бъдеще.