Generali стартира Fenice 190, петгодишен план в подкрепа на икономиката и устойчивото възстановяване на Европа, на стойност 3,5 милиарда евро


→ Fenice 190 е инициативата, която стартира честването на 190-годишнината на Assicurazioni Generali, основана в Триест през 1831 г.
→ Над 10 милиарда евро вече са разпределени чрез 10 инвестиционни фонда, насочени към инфраструктура, иновации и дигитализация, малки и средни предприятия, екологични жилища, здравни заведения и образование
→ Инициативите, планирани за честване на 190-годишнината, включват отварянето за обществеността на Procuratie Vecchie във Венеция за първи път от 500 години насам, като целта е пространството да се превърне в глобален център на The Human Safety Net
→ Ще бъде пуснато първото издание на EnterPrize, посветено на най-устойчивите малки и средни предприятия 

Триест – Основана в Триест на 26 декември 1831 г., Generali навършва 190 г. Тази историческа годишнина ще бъде отпразнувана през 2021 г. с поредица от инициативи за служители, агенти, клиенти и общностите, в които Групата работи. За да отбележи този повод и да остави осезаемо и трайно признание на връзката между Компанията и регионите, в които тя е родена и е процъфтявала, Generali обявява Fenice 190, инвестиционен план за 3,5 милиарда евро в подкрепа на възстановяването на европейските икономики, засегнати от Covid-19, започвайки от Италия, Франция и Германия. Планът Fenice 190 ще продължи, като насочим вниманието си и към останлите европейски държави, в които Generali оперира.

Fenice 190 ще обедини извънредни инициативи, стартирани през 2020 г. за справяне с ефектите от пандемията, които включват инвестиции в подкрепа на малките и средни предприятия и реалната икономика, надхвърлящи вече поставената цел от 1 милиард евро. В допълнение към тази първоначална сума, Generali обещава ангажимент от 500 милиона евро годишно, през следващите 5 години, за устойчив растеж чрез международен инвестиционен фонд, фокусиращ се върху инфраструктурата, иновациите и дигитализацията, малките и средни предприятия, зелени жилища, здравни заведения и образование. 

Изпълнителният директор на Група Generali, Philippe Donnet, сподели: “Generali е една от малкото компании в света, които могат да се похвалят с толкова дълга история. Тя притежава изключително богатство от и опит, благодарение на които Групата е способна да се справи с предизвикателствата на днешния ден, като същевременно допринася за по-добро бъдеще на общностите, в които оперира, както като застраховател, така и като социален иноватор. 190-годишнината се пада в решителна година, в която трябва да преодолеем най-сериозната глобална криза от следвоенната епоха и да поставим основите за широкомащабно глобално възстановяване. С Fenice190 искаме да бъдем лидер в това начинание, оставяйки конкретно наследство за бъдещето, със значителна подкрепа за най-иновативните, устойчиви и стратегически сектори за рестартиране на европейската икономика, като в същото време насърчаваме включването на тези, които са най-силно засегнатите от кризата.” 

Планът Fenice 190 се изпълнява чрез мулти-функционалната платформа Generali Investments и е отворен за средства на трети страни и институционални инвеститори, както и за всички компании от Групата, които могат да участват в разпределението на инвестициите, въз основа на собствените си цели. Изборът на инициативи се ръководи от инвестиционен комитет на Бизнес звеното за управление на активи и благосъстояние, воден от Главния изпълнителен директор Carlo Trabattoni, заедно с експерти по активи, устойчивост, частни пазари, кредит и собствен капитал. Главният изпълнителен директор на Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, отговаря за комитета, който използва подход, основан на спазването на 17-те Цели за устойчиво развитие на нациите (ЦУРН) и конкретната цел за генериране на положително въздействие върху икономическото възстановяване и реалната икономика в Европа.

Към днешна дата, вече са идентифицирани десет възможности за инвестиции за многостранен ангажимент от 1,05 милиарда евро, вариращи от подкрепа за европейски малки и средни предприятия до зелени жилища и инфраструктура със специален фокус върху дигитален, здравен и енергиен преход, които споделят силен фокус върху околната среда и социалната устойчивост. 

Честванията на 190-годишнината на Generali

Председателят на Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola, е щастлив, че: “Днес повече от всякога, в безпрецедентен контекст, Група Generali възнамерява да изгради споделена и устойчива визия за бъдещето на всички заинтересовани страни. През 2021, годината, която се надяваме да отбележи началото на икономическото възстановяване, ние празнуваме нашата годишнина чрез редица инициативи, които са продиктувани от опита ни в миналото и плановете ни за бъдещето, за да предложим нови възможности за растеж и споделяне. Ние сме ангажирани да бъдем част от развитието към все по-устойчиво общество, чрез прилагане на амбициозната инвестиционна програма Fenice 190. В същото време, възнамеряваме да надградим изключителното наследство от умения и история в Компанията, за да може да стимулираме знания и вдъхновение за бъдещите поколения.”

Generali празнува 190 години живот с поредица от инициативи през 2021 г. Декември ще отбележи приключването на проекта за реставрация и обновяване, ръководен от David Chipperfield Architects за Procuratie Vecchie във Венеция, който ще бъде отворен за обществеността след 500 години, превръщайки се в глобален център на фондацията The Human Safety Net. 

The Human Safety Net е основана през 2017 г. с мисията да отключи потенциала на уязвими хора, за да могат те да подобрят условията на живот на своите семейства и общности. Програмите предлагат подкрепа на семейства с деца на възраст 0-6 години и насърчават интеграцията на бежанците чрез работа и предприемачество. The Human Safety Net към момента присъства в 23 държави, като работи в тясно сътрудничество с мрежа от над 50 организации с нестопанска цел, за да усили максимално въздействието си върху общностите. Това е платформа за социални иновации, която ще бъде домакин на специални дейности във Венеция, използвайки своите съоръжения за обмен на идеи по най-належащите проблеми в обществото. По този начин Generali затвърждава целта си, да превърне Венеция в столица на устойчивостта.

През есента ще излезе първото издание на EnterPrize, инициатива, посветена на европейските малки и средни предприятия с цел да ги насърчи да въведат устойчиви бизнес модели, да осигурят видимост на тези, които вече са го направили и да стимулира обществения дебат по въпроса. Ще бъде активирана онлайн платформа за споделяне на най-добри практики и изтегляне на съдържание и информация, свързана с устойчивостта. Едновременно с това, ще бъде представено и първото издание на Бяла книга за устойчивостта, създадена заедно с Университета Бокони, посветена на ефектите от въвеждането на принципите на устойчивост в европейските малки и средни предприятния.

Честването на 190-тата годишнина ще включва Триест - градът, в който Generali е основана през декември 1831 г. - и местната общност. В новите пространства в Palazzo Berlam, наскоро реновирани от архитект Mario Bellini, историческият архив на Компанията ще бъде отворен за обществеността с иновативен интерактивен формат. Курсове и уроци в класните стаи в Group Academy ще бъдат стартирани в Palazzo Berlam, новият глобален център за обучение.

Продължавайки традицията на Generali да изследва съвременните проблеми чрез езика на рекламните плакати, Компанията ще даде на петима млади италиански и международни художници задачата да интерпретират пет ключови области за Групата в проекта „Това е утре“, създавайки плакати, които да представят реалността по нов начин.

Повече от 70,000 служители на Групата също ще играят водеща роля в честването на 190-тата годишната история. Чрез глобална инициатива, те ще бъдат помолени да разкажат личната си „история“ за Generali на специално създадена платформа, съчетавайки личен опит с богатото наследство на Компанията. Състезанието ще избере най-добрите истории, идентифицирайки 190 Лъва, които ще могат активно да участват в инициативите на Generali за 190-тата годишнината.

На официалния сайт на Групата, generali.com, нова секция, посветена на годишнината, ще показва основните инициативи, както и поредица от съдържание, свързано с историята на Generali. 

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049 и притежава лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г. „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

Документи за изтегляне

Generali стартира Fenice 190, петгодишен план в подкрепа на икономиката и устойчивото възстановяване на Европа, на стойност 3,5 милиарда евро 197.66kb