Дженерали Закрала Медико-дентален център с отлична оценка от МЗ


17 Юни 2009

АКРЕДИТАЦИЯТА НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ОЦЕНЯВА КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ, В ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ

След успешно завършила процедура, със Заповед на Министерство на Здравеопазването от месец май 2009 г. Дженерали Закрила Медико-дентален център ЕООД, част от Дженерали България получи „Отлична" акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност, за срок от 5 години.

Акредитацията на лечебните заведения се извършва по Наредба №18 на МЗ от 20 юни 2005 г.,  с която се въведоха нови правила, основно насочени към оценка на качеството на лечебната дейност като гаранция за защита правата на пациентите.

Освен за болниците и диагностично-консултативните центрове, акредитацията е задължителна за медицинските, стоматологичните и медико-стоматологичните центрове.

За всяка структура в различните лечебни заведения, както и по отделните видове дейности, са изведени структуроопределящи показатели, чието изпълнение осигурява необходимото добро качество на медицинските услуги.

Получената отлична оценка е доказателство за качеството на медицинските услуги, предлагани от Дженерали Закрила Медико-дентален център ЕООД и е сигурна предпоставка за компетентното и професионално обслужване, което получават пациентите на медицинския център.