Как можете да помогнете и вие


От няколко години Дженерали Застраховане АД работи с Фондация “За Нашите Деца” в помощ на деца без родителски грижи, деца със специални нужди в развитието, семейства в неравностойно социално положение, родители на новородени деца в риск от изоставяне, приемни родители и техните деца, кандидат-осиновители, осиновители и техните деца.

Партньорството ни е по инициативата The Human Safety Net (THSN) на Група Generali, която е активна в 23 държави по света. Нейната основна цел е осигуряването на подкрепа на деца и техните семейства, живеещи в уязвими условия.

В България от края на 2019 до началото на 2022 г. заедно сме успели да помогнем на близо 2000 деца и на над 2600 родители.

Като част от мрежата на The Human Safety Net организираме редица благотворителни събития през годината, като събраните средства са насочвани към Фондация “За Нашите Деца”. Благодарение на тях деца и семейства в нужда получават достъп до различни ключови за тях услуги.

Даренията помагат на деца да получат достъп до:

  • Ранна детска интервенция;
  • Психологическа подкрепа;
  • Рехабилитация и кинезитерапия;
  • Музико- и арт-терапия;
  • Социализиращи дейности.

И на родители да:

  • Задържат децата си в семейството;
  • Да се научат да се грижат за деца със специални потребности.

Част от средствата са необходими за осигуряването на храни, медикаменти и други стоки от първа необходимост за семейства, живеещи в затруднено положение.

Ако и вие искате да помогнете, има няколко лесни начина да го направите. Ето как:

Глобално предизвикателство THSN 2022

Глобалното предизвикателство е инициатива на The Human Safety Net, която се провежда всяка година в рамките на между 2 и 4 седмици. Тя включва различни активности – спортни турнири, благотворителни базари и т.н., които имат за цел набирането на средства. В България всички дарения отиват за дейността на Фондация “За Нашите Деца”.

През 2022 г. Глобалното предизвикателство ще се проведе между 28 май и 30 юни. Ако искате да научите повече за различните активности на инициативата и да се включите в тях, последвайте този линк:

https://act.thehumansafetynet.org/events/bulgaria-2022

Ако искате да дарите за Глобалното предизвикателство 2022 г., последвайте този линк:

https://bit.ly/3LqFJOW