Philippe Donnet, Главен изпълнителен директор на Група Generali: „3 милиарда евро инвестиции в зелени и устойчиви облигации до 2022 г.“


Милано – Главният изпълнителен директор на Група Generali, Philippe Donnet, говори вчера на EU Sustainable Investment Summit 2021, първото събитие, организирано от Европейската комисия, посветено на темата за устойчивите инвестиции. Говорейки в панел, фокусиран върху публично-частните партньорства, Donnet подчерта значението на този подход за успешно справяне с важни глобални рискове, като тероризъм, киберрискове, изменение на климата и пандемии. „Решенията за справяне с тези проблеми могат да се основават само на сътрудничество на всички нива, по-специално публично-частни партньорства. Като застрахователи, ние силно вярваме в този тип сътрудничество“, каза Donnet.

Donnet беше единственият представител от застрахователния сектор сред ораторите на събитието, което включваше множество водещи фигури от политическата и икономическата арена, както и от частния сектор. Сред тях бяха Президентът на Европейската комисия, Ursula von der Leyen, Генералният секретар на ООН, António Guterres, Европейският комисар по икономиката, Paolo Gentiloni, специален президентски пратеник на САЩ за климата, John Kerry и американският предприемач и филантроп, Bill Gates.

Срещата беше организирана след стартирането на новата Европейска зелена сделка, която има за цел да направи Европа първия неутрален по отношение на климата континент до 2050 г. По време на събитието, всеки участник беше помолен да се ангажира с инициатива, в съответствие с целите за устойчивост, определени от Европейската комисия. „Ние поемаме ангажимент да инвестираме 3 милиарда евро в устойчиви и зелени облигации до края на 2022 г.“, подчерта Donnet. Този ангажимент е в съответствие с целта, предвидена в новата стратегия на Група Generali за опазване на климата, да направи 8.5 – 9.5 милиарда евро нови зелени и устойчиви инвестиции в периода 2021-2025 г. 

Документи за изтегляне

Philippe Donnet, Главен изпълнителен директор на Група Generali „3 милиарда евро инвестиции в зелени и устойчиви облигации до 2022 г.“ 258.1kb