Нашите офиси
     

Generali създаде фонд от средства в размер до 100 милиона евро за справяне със ситуацията в следствие на разпространение на вируса Covid - 19

generali_social_card_linkedin_1040x546.png

• Съветът на директорите одобри създаването на извънреден международен фонд

• До 30 милиона евро незабавно ще бъдат използвани за Спешните отделения в Италия

• Фондът ще помогне и за рестартиране на икономическото възстановяване

Торино - На среща на Съвета на директорите на Assicurazioni Generali, водена от Gabriele Galateri di Genola, бе одобрено създаването на извънреден международен фонд в размер до 100 милиона евро, предназначен за борбата с извънредната ситуация в следствие на вируса Covid-19 в световно ниво. Фондът, който ще подпомага предимно Италия, но ще бъде наличен и в други страни, където Generali оперира, ще предложи незабавна помощ в тази бързо развиваща се криза и в средносрочен план има за цел да подкрепи усилията за икономическо възстановяване в засегнатите страни. Служителите на Generali ще могат да даряват средства на фонда.

Председателят на Assicurazioni Generali - Gabriele Galateri di Genola и генералният директор на Generali Group - Philippe Donnet коментираха: „С този фонд незабавно ще отделим ресурси, за да отговорим на извънредната ситуация в следствие на вируса Covid-19. Generali като лидер в световен мащаб се изправя не само пред здравната криза, но и пред икономическата. Всички ние трябва да работим заедно, за да спечелим тази битка. Ние сме част, както от италианската, така и от европейската история и в съответствие с това наследство, ще направим всичко възможно, за да допринесем за благосъстоянието на всички.

Като част от плана се предвижда:

• 30 милиона евро да бъдат на разположение, като първият транш ще е за помощ за извънредната ситуация в Италия. Инвестиционните приоритети ще бъдат определени заедно с Италианската национална система за здраве и италианската гражданска защита (Protezione Civile), които работят съвместно с комисара, назначен от правителството във връзка с извънредната ситуация в следствие на вируса Covid - 19.

• Останалото финансиране ще бъде насочено към ситуации, които биха имали пряко негативно въздействие върху Групата: като например клиенти на Generali, които са в трудни обстоятелства в резултат на кризата, като малки и средни предприятия от секторите, които са особено засегнати от кризата, както и техните служители.

Тази инициатива е в унисон с ценностите на Групата – да бъдем Партньор за цял живот като дадем възможност на хората да формират по-безопасно бъдеще, грижейки се за живота и мечтите си.

 

 

ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

 

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 66 милиарда евро за 2018 г. С близо 71 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.

В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.

 „Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия

Документи за изтегляне

Generali Фонд - COVID19.pdf 152.74kb  
Generali Fund_Covid-19.pdf 125.1kb