Нашите офиси
     

Generali направи редица дарения за подпомагане на болници от цялата страна и техния персонал, по време на извънредното положение в следствие на пандемията -COVID-19


5555.jpg

София – GENERALI - Основната цел, която винаги ни е мотивирала и вдъхновявала е възможността да дадем на хората шанс да формират по-безопасно  своето бъдеще, като се грижат за живота и мечтите си.

За съжаление последните месеци освен, че бяха изключително трудни, страхът и несигурността надделяваха на моменти в нашето ежедневие.

Това мотивира Управителния съвет на Дженерали Застраховане АД да изготви план, с цел да подпомогнем повече болници и медицински персонал в цялата страна.

Като застрахователи ние знаем, че е изключително важно да можем да управляваме риска в ежедневието си. Затова в тази кризисна ситуация, сме благодарни за всеотдайността на всички лекари и медицински служители. Високо оценяваме тяхната работа. Те ежедневно се борят да запазят живота на хората, не се предават и ни вдъхват вяра в по-доброто бъдеще.

Към каузата на Дженерали Застраховане АД се присъедини и Джи Пи Презастраховане ЕАД, също част от група GENERALI.

Дарения, под форма на медицинско оборудване или парични средства, бяха направени за следните болници:

 1. гр. София - болница Св. Анна София, Н.И.И Пирогов, УМБАЛ „Александровска“ ЕАД
 2. гр. Кюстендил - МБАЛ ”Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИЕВ” АД
 3. гр. Плевен - УМБАЛ "Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ" ЕАД
 4. гр. Червен бряг - Община Червен бряг в полза на „МБАЛ – ЧЕРВЕН БРЯГ“ЕООД
 5. гр. Видин - МБАЛ "СВЕТА ПЕТКА" АД
 6. гр. Белоградчик - МБАЛ "ПРОФ. Д-Р Г. ЗЛАТАРСКИ" ЕООД
 7. гр. Троян - СБАЛББ ТРОЯН ЕООД
 8. гр. Габрово - МБАЛ д-р Тота Венкова
 9. гр. Добрич - МБАЛ Добрич АД 
 10. гр. Търговище - МБАЛ Търговище АД
 11. гр. Шумен - МБАЛ Шумен АД
 12. гр. Кърджали - МБАЛ “д-р Ат. Дафовски” АД
 13. гр. Хасково - МБАЛ – Хасково АД
 14. гр. Ямбол - МБАЛ “Св. Пантелеймон-Ямбол” АД
 15. гр. Сливен - МБАЛ “д-р Иван СЕЛИМИНСКИ” АД
 16. гр. Ст.Загора - МБАЛ - МК СВ. ИВАН РИЛСКИ ЕООД - кл.Ст.Загора

Наред с тези дарения, решихме да застраховаме безплатно 1600 медици и служители на здравни заведения на първа линия срещу риска от заразяване с COVID 19. Сумата на дарението, под формата на групова застраховка, възлиза на 200 000 лв. Всички медицински служители и друг персонал, които са пряко ангажирани в лечението на коронавирус попадат в обхвата на груповата застраховка „Заболяване – Коронавирус (COVID-19)". Застраховката е с начало 1 май 2020 година и срок от 3 месеца като покрива разходи за болнично лечение в интензивно отделение, вследствие на COVID-19 и психологическа помощ на медицинския персонал. Здравните заведения са на територията на цялата страна:

 

 1. гр. Плевен - МБАЛ "Свети Пантелеймон"
 2. гр. Плевен - УМБАЛ "Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ" ЕАД
 3. гр. Варна - УМБАЛ "Света Марина" ЕАД
 4. гр. Ст. Загора - УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД
 5. гр. Ст. Загора - ДКЦ Ритъм ТР
 6. гр. Ямбол - ДКЦ 1 Ямбол
 7. гр. Бургас - УМБАЛ Бургас АД
 8. гр. Пловдив - УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД
 9. гр. Русе - УМБАЛ Канев Русе 
 10. гр. София - Дженерали Закрила МДЦ ЕООД
 11. гр. София - МЦ Америмед
 12. гр. София - ДКЦ Неоклиник 
 13. гр. София - АСМИП МЦ Свети Панталеймон ЕООД 
 14. гр. София – СБАЛПФЗ СОФИЯ-ОБЛАСТ

През месец юни предстои да направим и нашето финално дарение на МВР болница в град София под формата на две болнични легла за тяхното инфекциозно отделение.

Общата сума на даренията на Generali в България е в размер на малко повече от 318 000 лева.

В трудни ситуации е от изключителна важност, да покажем, че всички ние можем да се обединим и заедно да бъдем полезни за подсигуряване на бъдещето на нашата общност, в частност здравето на хората в България.

 

ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.

В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.

 „Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

Документи за изтегляне

Generali направи редица дарения COVID-19.pdf 156.83kb