Нашите офиси
     

Generali и UniCredit: стратегическо банково-застрахователно партньорство в ЦИЕ

  • Доказан опит на Generali и висококачествени застрахователни решения за подпомагане на клиентите на UniCredit в Централна и Източна Европа
  • Укрепване още повече на позицията на Generali, като един от най-големите застрахователи на пазара в Централна и Източна Европа

Милано - Generali CEE Holding B.V. и UniCredit подписаха споразумение за сътрудничество за дистрибуция на застрахователни решения в Централна и Източна Европа. С това споразумение, което поетапно ще стартира през втората половина на 2018 г, в съответствие с всички местни регулации, клиентите на UniCredit ще се възползват от доказания опит и висококачествените услуги на Generali.

Generali ще бъде изключителен застрахователен партньор за разпространението на застраховка "Кредитна защита" (CPI) в Република Чехия, Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, Словакия, както и в Босна и Херцеговина; в Сърбия сътрудничеството ще включва и животозастрахователни, и общо застрахователни продукти. Generali ще бъде предпочитан партньор за дистрибуцията на лизингови застрахователни продукти в Република Чехия, България, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, Словакия, както и в Босна и Херцеговина.

Дългосрочното партньорство съчетава силния банков франчайз на UniCredit с големия застрахователeн опит на Generali. Клиентите на UniCredit ще имат лесен достъп до продуктите на Generali чрез клоновата мрежа на UniCredit и дигиталните платформи.

 

Luciano Cirinà, Регионален директор и Главен Изпълнителен директор за Австрия, Централна и Източна Европа на Generali CEE Holding, заяви: "В нашия регион повече от 12,5 милиона клиенти разчитат на силата и подкрепата на Дженерали в различните етапи от живота си, когато се нуждаят от надежден застрахователен партньор. Ние сме пионерите на пазара и един от най-големите застрахователи в този регион и се гордеем, че подкрепяме клиентите на UniCredit с много специални и доказани застрахователни решения.”

Carlo Vivaldi, Директор Направление Централна и Източна Европа в УниКредит, коментира: "Това партньорство ще подобри нашето предлагане чрез предоставяне на пълна гама от застрахователни продукти, както и изключителни услуги на нашите индивидуални и малки бизнес клиенти, като заеме водеща позиция в региона, благодарение на разпознаваемия бранд на Generali."

Това банково-застрахователно партньорство е още една важна крачка напред по успешния  път на Generali за растеж и инвестиции в региона на ЦИЕ. Generali наскоро доусъвършенства своето влияние и укрепи позициите си на пазара чрез големи придобивания в Словения (Adriatic Slovenica) и Полша (Concordia).

Барклейс банк / Barclays Bank plc/ действа като изключителен финансов консултант заедно с Линклейтърс / Linklaters/, като единствен правен консултант по сделката на Generali CEE Holding.

 

ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group, която е независима  италианска група, създадена през 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб и е представена в над 60 страни, с общ премиен приход, надхвърлящ €68 милиарда през 2017 г. С над 71 000 служители по целия свят и 57 милиона клиенти, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа, както и Азия. През 2017 г Група Дженерали беше включена в класацията на Corporate Knights за най-устойчивите компании в световен мащаб. В Австрия, Централна и Източна Европа и Русия, Групата функционира чрез регионалния си офис в Прага - Austria, CEE & Russia Regional Office в 12 страни и е една от първите три застрахователи в региона.

„Дженерали Застраховане“ АД е Любима марка на потребителите в категория "Застрахователни компании и брокери" за 2016 и 2017 г.

Документи за изтегляне

Generali и Unicredit стратегическо партньорство ЦИЕ.pdf 221.72kb