Нашите офиси
     

Дженерали приключи сделката по продажбата на BSI на BTG Pactual

Триест – Дженерали обяви, че днес приключва окончателно сделката по продажбата на BSI на Banco BTG Pactual. В съответствие със споразумението, подписано на 14 юли 2014 г., окончателната сума по продажбата възлиза на 1,248 милиона швейцарски франка(1) от които около 1 милион швейцарски франка в брой, а останалата част в акции на BTG(2), листвана на фондовата борса в Sao Paulo (BM & FBOVESPA). Продажбата на BSI увеличава фокуса на Дженерали върху основната й застрахователна дейност и подобрява капиталовата позиция на Групата, в съответствие със стратегическия план за обрат, приет през януари 2013 г. Продажбата добавя 8 процентни пункта към коефициента за Платежоспособност I до 164%, което на проформа база се изразява на 8 процентни пункта до 200% към вътрешното съотношението на икономическа платежоспособност към 30 юни 2015 г. Освен това, продажбата на банката ще намали значително незастрахователните дейности на Generali.

BSI е швейцарска частна банка и управлява активи в размер на 81.8 млрд швейцарски франка (към 30 юни, 2015 г.). Централният офис е базиран в Лугано, където работят около 2000 служители и над 400 мениджъри, и има офиси в Европа, Азия, Латинска Америка и Близкия изток.

BTG Pactual е финансова институция, активна по-специално в инвестиционното и търговско банкиране и управление на капитали. С повече от 3500 служители, тя има офиси в Латинска Америка, Европа, САЩ, Хонг Конг и Сингапур. Групата е листвана на бразилската фондова борса и в настоящия момент има пазарна капитализация от около 6,6 млрд.долара.

Документи за изтегляне

Generali-completes-the-disposal-of-BSI-to-BTG_15092015-BG.pdf 234.71kb