Нашите офиси
     

Дженерали подписа глобално споразумение за таргетиране на бързо развиващите се пазари чрез мобилен канал

  • Generali ще вгради своите застрахователни приложения на началния екран на мобилните телефони Obi Worldphones
  • Проектирани в Силиконовата долина, Obi Worldphones таргетират бързо развиващите се пазари с най-съвременни устройства в подходящи ценови категории

Сан Франсиско - Дженерали Груп и Obi Worldphones™ обявиха сключването на ексклузивна сделка, чрез която Дженерали ще навлезе през мобилния канал на Obi в над 20 страни от развиващите се пазари до 2017 г. Застрахователните мобилни приложения на Дженерали ще бъдат вградени в Obi Worldphones, като целта е чрез тях да се достигне в бъдеще до клиентска база, надхвърляща 10 милиона души.

Джовани Джулиани, Директор „Стратегия и Бизнес развитие" на Дженерали Груп, коментира: "Тази важна сделка с Obi Worldphones ще даде възможност на Дженерали да предоставя полезни и подходящи застрахователни услуги на изключително широка клиентска база направо през любимия им технологичен инструмент - смартфона. Дженерали ще присъства на началния екран на телефоните Obi като вградено приложение и това ще даде възможност за един нов начин на ангажиране на клиентите. Ние сме изключително щастливи да работим с Obi, авангардна технологична компания с доказан професионален опит, открояваща се със своя висококачествен дизайн и впечатляващи дистрибуторски възможности."

Obi Worldphone е стартъп компания, чийто съосновател е бившия изпълнителен директор на Apple Джон Скъли. Нейната цел е да обслужва бързоразвиващият се и динамичен сектор на мобилните телефони, като произвежда модерни устройства на атрактивни цени, насочени към младите хора.

Obi Worldphones са с операционна система Android и се разработват от Ammunition, базираната в Сан Франциско дизайнерска компания, която бе класирана на първо място за 2015г. в списъка на Топ 10 на най-иновативни компании в света в областта на дизайна. Широкообхватната дистрибуторска мрежа на Obi в целевите им пазари се осигурява с партньорството на Inflexionpoint, водеща компания фокусирана върху IT веригите за доставки в цял свят.

Съгласно условията на сделката, Дженерали и Obi съвместно ще разработят мобилна застрахователна платформа, базирана на локални пр иложения, включени в стандартната структура на мобилните устройства, за да ангажират клиентите чрез прибавяне на съответните услуги директно от началния екран на Obi Worldphones.

Приложенията ще бъдат разработени на базата на спецификите на пазара и нуждите на клиентите за всяка една държава и ще се предлагат там, където операциите на Дженерали и Obi се припокриват, като първите страни, където ще стартира новата платформа са Турция, Индия, Индонезия, Виетнам, Филипините и ОАЕ през 2015 г., за да се разрасне в над 20 държави до 2017.

Документи за изтегляне

Press-release_Generali_Obi_-signs-global-deal_15092015-BG.pdf 332.78kb