Нашите офиси
     

Легендарният български гимнастик - Йордан Йовчев прекара един незабравим ден с учениците от ПГМСС "Н.Й.Вапцаров" - Средище

Спортистът беше посрещнат с бурни аплодисменти от над 230 ученици.От цялата подготвена програма в инициативата „Докосни звезда“, часовете прекарани с Йордан Йовчев и гостите от  Дженерали Застраховане АД, се оказаха най-вълнуващи за възпитаниците на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство "Никола Вапцаров" в село Средище. Училището е с 50-годишна история и е дало на добруджанското земеделие над 4000 специалисти.

Пред събралите се ученици Йордан Йовчев разказа за спортния си път от детството до олимпийските медали. Спортът не е само усмивки и медали, подчерта гимнастикът, а и много тренировки и лишения. Често пъти човек се сблъсква с разочарования и несправедливости, но не трябва да се отказва, а с воля и надежда да продължава напред за достигане на мечтите си, независимо в коя сфера на живота са те, заяви пред учениците българският гимнастик.

Йовчев отговори и на всички въпроси, които пламенно вълнуваха учениците, като често си проличаваше и чувството му за хумор: „Винаги ме е мотивирал спорта. Продължавал съм заради него. На два пъти съм чупил крак, но за мой късмет, травмите не бяха фатални и не сложиха край на кариерата ми. И добре, че бе така, защото разбирам само от спортна гимнастика. Ако един ден се наложи да се занимавам с нещо друго, не знам какво би било то", каза Йовчев. „Борил съм се за всеки мой успех. Губил съм, но винаги съм си вземал поука от грешките и съм продължавал напред. Всеки трябва да търси мотивацията в себе си", посъветва учениците той.

Данчо Йовчев  и всички гости от  Дженерали Застраховане АД бяха наградени с музикална програма и безброй снимки за спомен от младите земеделци.

Възпитаниците на ПГМСС "Н.Й.Вапцаров" получиха снимка с автограф и наистина докоснаха звездата Йордан Йовчев.

Ръководството на Дженерали Застраховане АД благодари на всички възпитатели и ученици от ПГМСС "Н.Й.Вапцаров" и им желае здраве и много бъдещи успехи!