Нашите офиси
     

Дженерали e основен спонсор на Barcolana - Регата, която Дженерали посвещава на своите служители

Триест - Купа Дженерали - регата, посветена на служителите на Дженерали Груп , ще бъде проведена в залива на Триест като част от 49-тата есенна регата Barcolana , която ще се проведе от 29 септември до 8 октомври.

„Като основен спонсор на събитието от повече от 35 години, Дженерали отдавна подкрепя плаването, спорт, чиито ценности и чийто дух се анагажират да разпространят и укрепят  връзките с местната общност и територия” каза  г-жа Марияна Младенова, директор Дирекция „Маркетинг и комуникации” на Дженерали застраховане АД. „Този траен ангажимент бе потвърден тази година с поредица от инициативи, посветени на служителите на Generali, на широката общественост и по-специално на младите хора, като целта е да се създаде връзка на Компанията с Триест, морето и местните традиции, чрез метафората на морските ветрове и ветроходните възли”.

Първото от тези събития е Купата на Дженерали, в която ще вземат участие  50 служители - ветроходни ентусиасти от 13 различни страни - избрани от почти 300 кандидати от цял ​​свят. Екипите, на борда на 10 ветроходни лодки  J70 с еднакъв дизайн, ще се изправят един срещу друг в пробния курс и стадионната надпревара в събота, преди да вземат участие в международното състезание за ветроходство Barcolana в неделя. В състезанието ще вземе участие и Станислав Бонев - служител на Дженерали Застраховане България, който има нужните квалификации, сертификати и опит за такова мащабно събитие

Дженерали също така организира за втора поредна година и "Barcolana Lab", който е посветен на "морски умения и мъдрост" за деца, посещаващи центровете за отдих на Триест, в партньорство с град Триест и Музея Бора. Тази година момичетата и момчетата ще бъдат включени в създаването на "изскачащи" картонени лодки, които ще плават в специална "Детска Barcolana ".

На брега , алпийската ски състезателка  Federica Brignone и други олимпийски звезди ще бъдат на щанда на Дженерали в събота, 7 октомври, за да се срещнат с фенове /млади и стари/ и да разговарят за спорта и конкуренцията.

"Като основен спонсор на Barcolana, ние искаме да допринесем за създаването на ценно  преживяване - искаме хората да опознаят територията, да разберат ролята на морето в човешката култура и да се включат в местната общност", каза Gabriele Galateri, председател на Assicurazioni Generali. "Ние ще бъдем в Barcolana с нашите мъже и жени, които ще дойдат в Триест от цял ​​свят, за да се състезават в регатите и да се забавляват. Ние ще бъдем там за децата, като организираме събития в центровете за отдих в града и на нашия щанд, за да покажем на младите хора мъдростта на морето. Ние ще поддържаме близки връзки с местните структури и асоциации, като започнем от Музея на Бора,също така и с  вятърът, който е отличителна черта на Триест и ще ни бъде нужен. Ще взаимодействаме със спортисти / професионални и непрофесионални/, които ще ни разкажат за истинското значение на спорта. Тъй като " Barcolana " е историята - историята в историята - на Триест ", заключи председателят Galateri.

През годините Дженерали подкрепя многобройни международно-известни яхти и регати, като покани на Barcolana не само ветроходната състезателка  Isabelle Joschke, но и други спортни шампиони като олимпийската скиорка Tina Maze.

Пожелаваме хубаво време и попътен вятър на всички участници!