Нашите офиси
     

Данчо Данчев и министър Дашева откриха първия турнир по гимнастика Йордан Йовчев за купата на Дженерали

За пореден път Дженерали Застраховане АД  подкрепи спорта и развитието на спортна гимнастика в България, като спонсор на първия отборен турнир по спортна гимнастика „Йордан Йовчев“ за купата на Дженерали.

На 22 март 2017 г. г-н Данчо Данчев, председател на УС и Главен изпълнителен директор, г-жа Марияна Младенова, директор Дирекция „Маркетинг и комуникации” на Дженерали застраховане АД и Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева откриха първия отборен турнир по спортна гимнастика „Йордан Йовчев“ за купата на Дженерали в столичната зала „Раковски“. Състезанието е за деца до 12 години. В него взеха участие 63 състезатели от 14 спортни клуба от цялата страна. В турнира участваха 11 отбора от момчетата и 10 отбора от момичета, представители от клубовете по спортна гимнастика. Всеки отбор беше съставен от трима от най-добрите  гимнастици на спортните клубове.

В присъствието на министър Даниела Дашева, четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев и президента на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев, Данчо Данчев, Главен изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД и основния спонсор на турнира пожела успех на състезателите и поздрави бъдещите шампиони, родителите, треньорите и спонсорите.


„Искрено се надявам, че България в най-близко бъдеще ще има отново своите световни и олимпийски шампиони в спортната гимнастика, благодарение на усилената работа на малките спортисти с техните треньори и великите мъже в лицето на Йордан Йовчев и Красимир Дунев, които неведнъж са ни разплаквали от гордост. Ние от Дженерали знаем, че голямото богатство на страната ни са децата. Затова Дружеството с радост подкрепи младите хора, бъдещи спортисти и победители.“ - каза г-н Данчо Данчев.
Проф. Дашева - Министърът на младежта и спорта изказа надеждите си, че този турнир ще се превърне в малък празник за гимнастиката и че за нея е радост, защото толкова много малки деца вече тренират активно този красив спорт.

Легендата на световната спортна гимнастика Йордан Йовчев благодари на всички състезатели, треньори и съдии за доверието и изрази надежда, че чрез подобни инициативи подрастващото поколение ще спортува повече. Г-н Йовчев е щастлив, че благодарение на Дженерали Застраховане АД е успял да осъществи дългогодишната си идея да организира турнир и е доволен, че в него се включиха клубове от цялата страна. Гимнастикът си спомни за емоциите, които е изпитвал по време на състезание, когато е бил дете и призова подрастващите да спортуват и да живеят здравословно. Йордан Йовчев връчи на г-н Данчо Данчев и проф. Дашева специални плакети с благодарност за подкрепата и обяви, че турнирът ще има второ издание, което ще се състои на 24 юни в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.