Нашите офиси
     

Отличие за Дженерали Застраховане АД в конкурса Застрахователи за обществото

За четвърта поредна година се проведе конкурса Застрахователи за обществото. Той е израз на споделеното разбиране на всички участници на застрахователния пазар, за отговорността на бизнеса към устойчивото развитие и благополучието на обществото.

На 1 октомври 2018 година, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери връчиха отличия за проекти, каузи и инициативи в полза на българското общество на официална церемония по случай Денят на Застрахователя.

Инициативата Устойчиво развитие! на Дженерали Застраховане АД бе отличена на второ място. Проектът създава верига от позитивна промяна, насочена към устойчивото развитие, към осигуряване по-добри условия за по-добро образование за  нуждаещите се деца.  В рамките ѝ са реализирани редица проекти и дарителски инициативи, подпомогнали спортни и екологични мероприятия, дали възможност на малките общини да реализират свои идеи:

  • Да бъдем активни! - Организиране на спортен турнир по гимнастика за деца в два кръга, както и осигуряване на парични и предметни награди не само за първенците, но и за всички 250 участника - период март-юли 2018 г. 
  • Дженерали е до теб! – Корпоративни дарения, хранителни продукти и консумативи за първите три месеца от годината за домове за социално-подпомагане на деца. Общият брой малчугани, до които е стигнала помощта за 8 години с инициативата на дружеството е 1989 деца в неравностойно положение или без родителски грижи. 

Ежемесечни лични дарения на служители за Фондация За нашите Деца. Всеки от нас дава своя личен принос за това повече бебета да имат шанс за щастливо детство.

  • Отново на училище! – Закупуване на предметни награди / раници и колело/ за проекта.
  • Пролетно почистване на град София – под формата на дарение
  • Великден за всеки! – под формата на дарение
  • Подкрепа за малките Общини! – Подкрепа за организирането на различни събития в много общини в страната, с цел насърчаване на устойчивото им  развитие.
  • Дарителска програма! – Подпомагане на родителските настоятелства в над 1000 училища в цялата страна чрез дарения, както и предоставяне на безвъзмездна помощ на Сдружение Ангелогласно детство в подкрепа на децата от хора на Българското Национално Радио. 

 

Проектът Устойчиво развитие! е нашият начин да откликнем на социалните и демографски предизвикателства, които засягат нашето общество. В работата си като застрахователи ние сме длъжни да пазим живота на хората, като оценяваме рисковете и ги управляваме и затова решихме извън работните ни задължения, да се опитаме да променим живота на някой, който има нужда от друга помощ.

Конкурсът Застрахователи за обществото има за цел да покаже и утвърди добрите примери в застраховането, насочени към корпоративната устойчивост и отговорност, организаторите вярват, че за развитието на застраховането и изграждането на по-голямо доверие в потребителите на застрахователни услуги, е важно сътрудничеството между всички участници на пазара – както застрахователните компании, така и застрахователните брокери.