Нашите офиси
     

Дженерали с награда за подкрепата си за зимните спортове у нас

1231456498.jpg

Дженерали Застраховане АД получи специална награда за приноса си в развитието на зимните спортове у нас. Компанията е генерален спонсори на Българската федерация ски, която закри сезона със стилно парти в мол „Парадайз" и отличи най-заслужилите за напредъка на белите спортове тази зима. Дженерали Застраховане АД не само получи, но и даде награда - на най-добрия сноубордист при мъжете, носителя на малката световна купа в паралелния гигантски слалом Радослав Янков.

Радослав Димитров, член на УС и Главен Оперативен Директор на Дженерали Застраховане АД връчи на Радослав Янков, специална награда на сноубордист №1 при мъжете

„За мен е чест от името на Дженерали Застраховане да стисна ръката и да връча на носителят на световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков специалното застрахователно покритие чрез застраховки „Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” и  „Злополука за спортисти” за една календарна година” заяви Радослав Димитров. „Всички ние от Дженерали Застраховане искаме да ти благодарим за приноса към България и българските зимни спортове и за уникалните емоции, които ни донесе и през този сезон, като българина качил се най-високо на прочитната стълбица в това незабравимо състезание!

За Дженерали Застраховане е удоволствие и традиция да подкрепя българските ски вече девета поредна година. Група Дженерали в международен мащаб активно подпомага и насърчава зимните спортове, както за събития световния зимен календар, като Alpine Ski World Cup, така и отделни спортисти като Тина Мазе от Словения и Федерика Бриньоне в Италия.

Поздравявам федерацията по ски и всички млади таланти, които трябва да правят саможертва в името на спорта, с който са занимават, за да напреднат още повече и да ни накарат да се гордеем, че сме българи, когато се изкачват на почетната стълбица ".

В началото на церемонията бяха припомнени моменти от изминалия сезон, който е един от най-успешните в историята на федерацията. Той мина под знака на отличното домакинство на Световната купа по сноуборд в Банско и спечелването на първата в историята малка световна купа в паралелния гигантски слалом по сноуборд от Радослав Янков.

Банско е един от малкото курорти в света, организирал в рамките на три дни на два старта в паралелния гигантски слалом и един в сноубордкроса. Ски курортът е първият, в който се проведе атрактивната дисциплина спийд бордеркрос. Също така на високо ниво състезания бяха проведени в Пампорово и Мечи чал от програмата за Европейската купа по сноуборд в дисциплината слоуп стайл.

За девета поредна година се осъществи и най-социалния проект на Българска федерация ски “Научи се да караш ски”.През 2017-а година той обхвана 2535 деца от цяла България.