Нашите офиси
     

Дженерали Застраховане временно преустановява застраховането на пътуващи до Китайска народна република

Дженерали Застраховане АД временно преустановява застраховането на пътуващи до Китайската народна република по застраховка Помощ при пътуваме в чужбина с осигурен асистанс, с което изразяваме съпричастност във вземането на мерки за неразпространение на вируса.  Като част от подписваческата ни политика и с грижа към нашите клиенти, ви препоръчваме да не пътувате в държави, в които са установени случаи на разпространение на нов coronavirus. Ето и някои здравни препоръки:

  •   Често почиствайте ръцете, като използвате препарати на основата на алкохол или сапун и вода;
  •   Когато кашляте и кихате, покрийте устата и носа с огънат лакът или носна кърпичка - изхвърлете веднага носната кърпичка и измийте ръцете си;
  •   Избягвайте контакт с всеки, който има треска и кашлица;
  •   Ако имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете медицинска помощ рано и споделете предишната история на пътуването с вашия лекар;
  •   Когато посещавате пазари в райони, в които понастоящем има случаи на нов coronavirus, избягвайте директния незащитен контакт с живи животни и повърхности в контакт с животни;
  •   Трябва да се избягва консумацията на сурови или несварени животински продукти. Със суровото месо, млякото или органите на животните трябва да се работи внимателно, за да се избегне кръстосано замърсяване с неварени храни, съгласно добрите практики за безопасност на храните.

Какво представлява CoronaVirus?

Coronavirus-те са много разпространена група от вируси, които причиняват често срещани заболявания, вариращи от обикновената настинка до сериозни заболявания като SARS. Новият Betacoronavirus изглежда по-малко агресивен от предишната епидемия на SARS, но тъй като броят на новите случаи на инфекция нараства, е твърде рано да се даде пълна картина.

Първоначалните симптоми на патологията са подобни на грипните симптоми: треска, кашлица, възпалени мускули, главоболие, болки в гърлото и общо усещане за неразположение, което може да бъде свързано с нарастващо затруднено дишане с развитието на болестта.

Състояние на разпространението на глобално ниво и въздействия (от 25 януари)  

До 7 януари 2020 г. патогенът е изолиран и идентифициран като нов тип coronavirus (нов coronavirus, nCOV). Доказателствата сочат, че първичната епидемия е свързана с пазара за търговия на едро с морски дарове HUANAN и по-голямата част от тези случаи са лица, които се занимават с морски дарове и чести посетители на пазара. Китайските власти разшириха ограниченията за изходящи пътувания до допълнителни градове в провинция Хубей от началото на 24 януари.


От 25 януари китайските служители отмениха многобройните събития на лунната Нова година и преустановиха операции в много места за събиране на туризъм, свободно време и религиозни събития в цялата страна като предпазна мярка, за да предотвратят разпространението на новия coronavirus през 2019 г. (2019-nCoV).


Засегнатите китайски места включват Забраненият град в Пекин и Шанхай Дисниленд. Длъжностните лица също постановиха, че на пътниците се разрешава пълното възстановяване на суми от 24 януари, ако анулират вътрешни железопътни, самолетни, автобусни или фериботни билети. По подобен начин няколко международни авиокомпании позволяват на пътниците с отметка да променят планираните маршрути за директни полети до летищата в Китай.


Не е ясно докога ще останат в сила предпазните ограничения за публичните събрания; Към началото на 25 януари строгите ограничения на изходящите движения са наложени само на Ухан и други градове в централната китайска провинция Хубей. Въпреки това, в следващите дни могат да бъдат наложени допълнителни ограничения за бизнеса и транспорта в допълнителни райони, особено в общности близо до провинция Хубей.


Други случаи на нов coronavirus са установени в Азия, по-специално в Тайланд (5 случая), Малайзия (3 случая), Виетнам (2 случая), Южна Корея, Япония, Сингапур (3 случая), Тайван и Хонконг, в Австралия (4 случая), САЩ (3 случая), Франция (3 случая).

 

 (Source: Novel Coronavirus (2019-nCoV) advice for the public from World Health Organization)