Нашите офиси
     

Дженерали Застраховане с отличие в инициативата „Застрахователи за обществото 2017“


10 Окт 2017
Generali_.jpg

На 04 октомври 2017 г. Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) връчиха отличия „Застрахователи за обществото" за проекти, каузи и дългосрочни инициативи в полза на българското общество на официалната церемония по случай Денят на Застрахователя.

Проектът „Дженерали” мисли за най-малките!” бе класиран на трето място, по време на третото издание на конкурса „Застрахователи за обществото“. На който бяха отличени бизнес-социални инициативи, които застрахователни компании и брокери са реализирали през изминалата година.

„Дженерали” мисли за най-малките! е проект, който обхваща три направления:

  • Ръка за ръка с Дженерали – Дженерали закупува раници, ученически пособия, тетрадки, консумативи и дрехи за учебната 2017/2018 г. за деца от социално-слаби семейства, които нямат възможност да се подготвят за училище. В проекта, освен компанията се включват лично и служителите като закупуват подаръци за децата.
  • Да бъдем активни! – Организиране на спортен турнир по гимнастика за деца в два кръга, както и осигуряване на парични и предметни награди не само за първенците, но и за всички 250 участника. Дженерали подкрепя деца в турнира „Йордан Йовчев“ , защото активното спортуване в детството е предпоставка за правилното физическо развитие и условие за изграждане на позитивни личностни качества.
  •  Дженерали е до теб! – Дженерали инвестира в пълноценната и качествена грижа към изоставени деца не само, чрез корпоративно дарение, но и чрез ежемесечни дарения на своите служители за Фондация „За нашите Деца“. Така стотици деца и бебета всяка година са спасени от живот в институция и получават шанс за едно щастливо и безоблачно детство. Общият брой малчугани, до които е стигнала помощта за 8 години с инициативата на дружеството е 1989 деца в неравностойно положение или без родителски грижи.

 Дженерали Застраховане е социално отговорна компания, която години наред подпомага на деца в неравностойно положение с дарителската си политика. През годините компанията е помогнала на редица домове за деца лишени от родителска грижа, също така и на  Фондация „За нашите деца“ със съвместния си проект „Сигурен дом за нашите деца”.  Дженерали Застраховане е наградена  с приз за своите дарителски инициативи през 2015, 2016 и 2017г. от Асоциацията на Българските Застрахователи.

Това е нашият начин да откликнем на социалните и демографски предизвикателства, които засягат нашето общество. В работата си като застрахователи ние сме длъжни да пазим живота на хората, като оценяваме рисковете и ги управляваме и  затова решихме  извън работните ни задължения, да се опитаме да променим живота на някой, който има нужда от друга помощ.

Ние ще продължим политиката, която водим за подпомагане на нуждаещите се деца на България като с радост ще се включим в движението THE HUMAN SAFETY NET, за да можем да донесем още усмивки и спокойни дни на децата в неравностойно положение и техните родители и настойници.

Марияна Младенова, директор Дирекция „Маркетинг и комуникации” на Дженерали застраховане АД споделя вярването, „че всяко дете, независимо от своя произход, етнос и социален статус, заслужава щастливо детство! Затова, заедно с нашите служители и партньори, с радост инвестираме време и средства, за да бъдем до най-уязвимите в нашето общество – децата в риск”.

 Стремежът на Дженерали е да подпомага деца в труден етап от живота им.  Дженерали си поставя за цел да създаде „Верига“ от позитивна промяна, която не познава граници.

Конкурсът „Застрахователи за обществото" има за цел да покаже и утвърди добрите примери в застраховането, насочени към корпоративната устойчивост и отговорност, организаторите вярват, че за развитието на застраховането и изграждането на по-голямо доверие в потребителите на застрахователни услуги, е важно сътрудничеството между всички участници на пазара – както застрахователните компании, така и застрахователните брокери.

Документи за изтегляне

„Дженерали” мисли за най-малките 18.92mb