Нашите офиси
     

Дженерали Груп стартира инициативата - The Human Safety Net / THSN /

Copyright Getty images

Дженерали Груп стартира инициативата - The Human Safety Net / THSN /, която има за цел подпомагане на хора в неравностойно положение. THE HUMAN SAFETY NET е базирано на идеята, че хора помагат на хора и това може да доведе до устойчива промяна и да създаде позитивен ефект. Отразява обещанието на Дженерали да допринесе за едно здраво и устойчиво общество, където хората могат да развият своя потенциал.

Програмите създават равни възможности за живот на деца с неравностойно положение; подкрепа за ново начало на бежанци; и спасяване на новородени от фаталните последствия на асфиксията. Всички програми имат обща цел: да отключат потенциала на хората в неравностойно положение, така че да могат да променят живота си, семейството и общностите, в които живеят.

Като част от дългосрочния си ангажимент, Дженерали ще създаде дом за THE HUMAN SAFETY NET в един от най-ценните си недвижими имоти: Старите Прокурации на емблематичния площад Сан Марко във Венеция. Като град със статут на обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и синоним на въображение, изобретателност и откритост, Венеция е идеалният домакин за THE HUMAN SAFETY NET.

Дженерали ще предприеме уникалното възстановяване на Старите Прокурации, което ще обедини другите части на площада и Кралските градини в едно цяло. Когато проектът бъде завършен, ще бъдат възстановени и историческите пътища от и към площада Сан Марко.

Дженерали е наел световно - известния архитект David Chipperfield, за да възстанови сградата, като допринесе със своя подход

Красотата на Венеция е източник на вдъхновение за света и ние в Дженерали сме много горди, че ще можем да обогатим наследството на града като възстановим пространството около площада Сан Марко. Като отворим за посещение Старите Прокурации на Венеция за хората за първи път от близо пет века, ние създаваме ново място, където хората могат да се срещат и обсъждат някои от най-належащите глобални и социални проблеми в днешно време.“ сподели г-н Филип Доне, CEO на Generali Group.

 

THE HUMAN SAFETY NET е инициатива вдъхновена от идеята за „верижна помощ“, при която онези, които се възползват могат един ден да помогнат на някой друг, създавайки вибрации от положителни промени, които се разпростират по целия свят.

 

Трите програми, върху които движението ще се съсредоточи са :

 

THE HUMAN SAFETY NET за семейства подпомага равните шансове за живот на деца, които живеят в бедност. THE HUMAN SAFETY NET ще подпомогне 30 000 родители през първите шест години от живота на техните деца, които са доказани от науката като най-важния период за формирането на децата. Тези години определят постиженията на децата в училище, тяхното здраве и бъдещият професионален път.

 

THE HUMAN SAFETY NET за ново начало на бежанци има нов подход към бежанската криза в Европа като дава възможност да се реализира техния предприемачески потенциал и те сами да построят своя живот в новия си дом и страна. Тази програма иска да помогне на бежанци да създадат 500 нови бизнес начинания, отваряйки нови работни места и възможности за работа.

 

THE HUMAN SAFETY NET за новородени работи заедно с медицинските общности и родители, за да подобри превенцията и лечението на ужасяващото заболяване асфиксия, което може да се появи при раждане. Асфиксията може до доведе до редица увреждания за цял живот , а при някои по тежки случаи води и до смърт. Тази програма има за цел да обучи професионалисти като ги оборудва с най-новите технологии, за да могат да се спасят 1000 живота от потенциално лош край.