Нашите офиси
     

Данчо Данчев, Главен Изпълнителен Директор на Дженерали застраховане АД получи награда - За цялостен принос в развитието на българското застраховане

Presentation2.jpg

За десета поредна година най-добрите български застрахователи, застрахователни брокери и пенсионни дружества получиха признание за своята дейност. На стилна церемония  в присъствието на над 250 гости бяха връчени девет престижни приза, добили известност като застрахователните "Оскари".
Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Г-н Данчо Данчев - Главен Изпълнителен Директор на Дженерали Застраховане АД беше отличен с престижната награда - За цялостен принос в развитието на българското застраховане.

Г-н Данчев започва професионалната си кариера през 1995 г. в ЗПАД „България“ като инспектор застрахователни обещетения. През следващита години той е прокурист, зам.Изп.Директор, Изпълнителен Директор и Член на УС на различни застрахователни компании, сред които и ЗАД ВИКТОРИЯ. От 2015г. е Главен Изпълнителен Директор и член на УС на Дженерали Застраховане АД. 

От 2011 до 2015г. Данчо Данчев е председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, а през 2011 г. е награден с приза „Мистър Икономика” от списание „Икономика " за цялостен принос в развитието на търговията и услугите.

 

ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group, която е независима  италианска група,създадена през 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб и е представена в над 60 страни, с общ премиен приход, надхвърлящ €68 милиарда през 2017 г. С над 71 000 служители по целия свят и 57 милиона клиенти, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа, както и Азия. През 2017 г Група Дженерали беше включена в класацията на Corporate Knights за най-устойчивите компании в световен мащаб. В Австрия, Централна и Източна Европа и Русия, Групата функционира чрез регионалния си офис в Прага - Austria, CEE & Russia Regional Office като в 12 страни е една от първите три застрахователи в региона.

„Дженерали Застраховане“ АД е Любима марка на потребителите в категория "Застрахователни компании и брокери" за 2016 и 2017 г.