THSN България дари 16 880 лв. на Фондация “За Нашите Деца”


1 logo.jpg

The Human Safety Net (THSN) България дари близо 16 880 лв. на Фондация “За Нашите Деца”. Тези средства са в подкрепа на деца до 7-годишна възраст у нас, които живеят в затруднено положение.

Даренията бяха събрани от служители на “Дженерали Застраховане” АД и външни дарители по време на тазгодишното издание на кампанията Глобално предизвикателство за набиране на средства на THSN. Тя беше организирана за втори пореден път от международната фондация на Група Generali – The Human Safety Net. Като част от нея, през юни месец “Дженерали Застраховане” АД и THSN България проведоха различни благотворителни активности.

Глобалното предизвикателство на THSN е кампания за набиране на дарения в подкрепа деца, семейства и бежанци. През 2021 г. се проведе нейното първо издание. През тази година на международно ниво инициативата успя да привлече дарения в размер на 255 000 евро. У нас в рамките на месец бяха събрани почти 16 880 лв., които ще бъдат насочени за осигуряването на помощ за деца с увреждания и трудности в развитието и на такива, живеещи в уязвима среда, за период от 1 година.

Близо 90 служители на “Дженерали Застраховане” АД и доброволци се включиха като участници в различните благотворителни събития, организирани по време на Глобалното предизвикателство на THSN в България. За втора поредна година беше организиран Благотворителният тенис турнир на THSN, който имаше две издания – в Пловдив и в София. Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на първия турнир, който се проведе в Пловдив на 4 юни 2022 г. Този в София се състоя на 18 юни.

Над 50 души бяха участниците в състезанието “Направи крачка към доброто!”, което също беше част от кампанията. Неговата цел беше отброяването на направените от тях крачки в рамките на един месец – от 1 до 30 юни 2022 г. Заедно всички участници успяха да направят 7,5 милиона крачки и да съберат дарения в размер на 6640 лв.

По време на Глобалното предизвикателство на THSN за 2022 г. бяха организирани още благотворителен шах турнир и такъв по тенис на маса, благотворителна закуска, почистване на детска площадка в София и други.