Дженерали Застраховане АД откри реновирания си централен офис в София

Компанията се помещава в сградата в центъра на столицата от 2006 г., като след реконструкцията работните пространства имат напълно нов модерен дизайн. 

Благодарение на променената визия, централният офис отговаря на съвременната концепция за стимулиране на екипната работа и предвижда обособени зони за почивка. В допълнение след реновирането в сградата има редица нововъведения, насочени към отговорен към околната среда начин на живот, като контейнери за разделно събиране на отпадъци и озеленяване на всички етажи.  

30% по-малко работни места. Повече зони за екипна работа и почивка

Като част от стратегията на Група Generali, Дженерали Застраховане АД въведе хибриден модел на работа. В България служителите имат възможност да прекарват 70% от времето си в офиса, а през останалите 30% - да изпълняват служебните си задължения от разстояние.  

С извършените промени, традиционните работни места са намалени с 30% за сметка на създаването на повече пространства с мека мебел за екипна работа. Към момента сградата разполага със 180 работни места, като голяма част от тях са хибридни или т. нар. споделени работни места. Те могат да се запазват чрез онлайн система и да се използват от всички служители.  

В допълнение в свободното си време хората от екипа на компанията могат да си почиват в специално обособената спортна зона на един от етажите. Тя разполага с шведска стена, боксова круша, велоергометър, джага, дартс, както и с кът с телевизор, който може да се използва за електронни игри.

Дизайн с акцент върху зеленината и уюта

С реновирането на сградата Дженерали Застраховане АД иска да подкрепи изграждането на по-добър баланс между професионалния и личния живот на служителите, но също и да постави акцент върху грижата за околната среда.

Една от основните стъпки в тази насока е промяна на осветлението в целия офис с LED, което позволява пестене на електроенергия, а всички етажи са снабдени с контейнери за разделно събиране на отпадъци. Заедно с това, за нуждите на сградата, още от миналата година се използва енергия, генерирана от възобновяеми източници. Във всички работни помещения и на местата за споделена работа има озеленяване, което създава допълнителен уют.

Тези нововъведения са в съответствие с ангажимента на Generali към изграждането на устойчиво бъдеще в ролята на Групата на отговорен инвеститор, отговорен застраховател, отговорен работодател и отговорна към обществото компания.

Топ мениджъри от Generali посетиха България за откриването на реновирания офис


Специално за откриването на реновирания централен офис у нас пристигнаха Патрисия Еспирито Санто (Patricia Espirito Santo), Мениджър HR и организационно развитие на Международно бизнес звено в Generali, Регионалният мениджър на Generali за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Манлио Лостуци (Manlio Lostuzzi), както и други мениджъри от регионалния офис на Група Generali за ЦИЕ.

Манлио Лостуци коментира: С обновяването на централния офис в София, Група Generali  затвърждава ангажимента си да развива устойчив бизнес в България. Тази инициатива е част от по-широка стратегия, насочена към обновяване на нашите централни офиси в региона на ЦИЕ в съответствие с изискванията за корпоративна социална отговорност (ESG) с цел тези сгради да станат по-устойчиви.

Главният изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД Николай Станчев каза: За 9 месеца усилена работа успяхме напълно да променим облика и атмосферата на централния си офис в София. Благодарение на това днес той напълно отговаря на стратегията на Група Generali за хибриден начин на работа. Модерните помещения за работа ни позволяват освен да сме по-ефективни в ежедневните си задължения, също да прекарваме деня си в една много приятна и уютна обстановка.