The Human Safety Net

Мрежа от хора, които помагат на хора
26 държави

26 държави

влизат в мрежата на The Human Safety Net

над 77 неправителствени организации

над 77 неправителствени организации

си партнират с инициативата

490 000 деца, семейства и бежанци

490 000 деца, семейства и бежанци

са получили подкрепа до момента

Какво трябва да знаете?

  • Години назад отделните подразделения на Група Generali в различните държави развиват различни дейности за корпоративна социална отговорност. През 2017 г. идва идеята усилията на всички тях да се обединят в едно движение, което да работи за създаването на истинска устойчива промяна.
  • Така се създава инициативата The Human Safety Net. Нашата мисия е да отключим потенциала на хора, живеещи в уязвими обстоятелства, така че да могат да променят живота на своите семейства и общности към по-добро.

Какво трябва да знаете?

The Human Safety Net в България

  • В България инициативата е активна от края на 2019 г. и се реализира съвместно с фондация “За Нашите Деца” – една от най-големите неправителствени организации в страната с над 30-годишна история. Заедно искаме да дадем възможност на уязвими деца и семейства, като им помогнем да достигнат пълния си потенциал чрез специализирана помощ.
  • Усилията ни са фокусирани върху деца без родителски грижи, деца със специални нужди в развитието, семейства в неравностойно социално положение, родители на новородени деца в риск от изоставяне, приемни родители и техните деца, кандидат-осиновители, осиновители и техните деца.
  • Основно, при работата с деца и семейства, е насърчаване и подпомагане на стабилна среда и сигурни семейни взаимоотношения. До момента сме оказали подкрепа на над 9 000 деца, родители и специалисти.The Human Safety Net в България
Допълнителна информация

Как помагаме на деца и семейства в уязвима среда?

Екипът на „Дженерали Застраховане“ АД участва в различни инициативи за доброволчество и набиране на дарения, организирани от The Human Safety Net България. По този начин ние подпомагаме дейността на фондация „За Нашите Деца“, които от своя страна осигуряват ключови социални услуги за децата и семействата.  

През 2023 г. стартира втори съвместен проект с фондацията – „Холистична подкрепа за ранно детско развитие“, който насърчава цялостната подкрепа на децата в ранна възраст, обединявайки най-значимите за едно дете системи – семейство, здравна, образователна и социална система.

С настоящия проект всички доброволци и съмишленици на The Human Safety Net България насочват помощта си там, където е най-необходима, но за съжаление, все още трудно достъпна. Благодарение на успешното ни партньорство откриха врати първите три игротеки (консултативни хъбове за ранно детско развитие) в община Марица, Раковски и Елин Пелин. Това са места, където децата и техните семейства получават безплатен достъп до ключови услуги и могат да се консултират със специалисти от фондацията “За Нашите Деца”, като рехабилитатори, психолози, логопеди и други.

 Разберете повече за същността и ролята на игротеките (консултативните хъбове за ранно детско развитие) в прикачените файлове на тази страница.

 Вижте историята на игротеката в с. Войводиново, община Марица – линк

Какви са инициативите на The Human Safety Net България?

The Human Safety Net България организира няколко ежегодни кампании за набиране на средства, както и други инициативи за доброволчество. Тези, които вече са се превърнали в традиция, са:

  • Работилници и базари за мартеници – всяка година колеги и доброволци на The Human Safety Net България се включват в работилници през февруари месец, на които се правят мартеници. Те съдействат със закупуване на материали, по-опитните показват на останалите как да изработват мартеници и т.н. След това в края на февруари тези мартеници се предлагат на благотворителни базари в двата ни централни офиса в София и в Пловдив. Тези базари също са организирани от доброволци;
  • Великденски базари – колеги приготвят боядисани от тях яйца, козунаци, великденска украса и други, които предлагат на благотворителни базари в офисите ни, организирани отново от доброволци;
  • Глобално предизвикателство (Global Challenge) – кампания, която се прави всяка година. По време на нея имаме доброволци, които организират т.нар. предизвикателства за набиране на средства. През 2023 г. 250 доброволци на компанията участваха в 17 индивидуални и екипни предизвикателства за набиране на средства. 
  • Коледна кампания – през 2023 г. колеги от цялата страна подготвиха подаръци за 177 деца, с които работят от фондация „За Нашите Деца“ по програмата ни. Доброволци участваха в организирането и провеждането на коледни тържества за децата в София и Пловдив. 

Име на документа Вид на документа Размер на документа  
Брошура игротеки - THSN PDF 8.14 MB Свали