Съобщение до клиентите на "Дженерали Животозастраховане" АД


14 Мар 2016

Уважаеми Клиенти и Партньори, 

Уведомяваме Ви, че „ДЖЕНЕРАЛИ ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” АД взе решение за доброволно прекратяване на дружеството, за което Комисията за финансов надзор издаде необходимото разрешение на 29.02.2016г. Решението на група ДЖЕНЕРАЛИ да преустанови животозастрахователната дейност в България е продиктувано от новия фокус на групата в нашата страна в областта на общото застраховане. Нашата стратегия е изцяло свързана с общото застраховане и в този сегмент ние ще съсредоточим своите усилия и ресурси за постигане на сериозен растеж, водеща пазарна позиция и високо качество на предлаганите от нас услуги.

Във връзка с взетото решение за прекратяване на дейността по животозастраховане и с грижа за своите клиенти, „ДЖЕНЕРАЛИ ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” АД е прехвърлило портфейлите си от групови застраховки /с изключение на застраховките по продуктите „Застраховка за преживяване на определен срок” и Групова застраховка на кредитополучател/ на общозастрахователната компания на групата ни „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. Портфейлите от индивидуални застрахователни договори и групови застраховки по продуктите „Застраховка за преживяване на определен срок” и Групова застраховка на кредитополучател са прехвърлени на ЖЗК „Съгласие” ЕАД, за които ще има отделно уведомление от страна на поемащата компания.

За Вас, нашите клиенти, е важно да знаете, че застраховките Ви се прехвърлят при условията и сроковете, при които са сключени, и без никакви промени по тях. Всякакви изменения в условията на тези договори могат да бъдат правени само с Ваше съгласие. Прехвърлянето не засяга по никакъв начин Вашите права по прехвърлените застрахователни договори, включително и възможността да предявявате претенции по тях. Единствената разлика е в това, че занапред, като страна – ЗАСТРАХОВАТЕЛ по поетите от нас застрахователните полици ще бъде „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД с ЕИК 030269049, със седалище и адрес на управление гр. София 1504, бул. „Княз Ал. Дондуков” № 68.

Като  управляващи и представляващи „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД Ви уверяваме, че ще продължим да обслужваме Вашата застраховка по досегашния ред и с необходимото внимание, коректност, отговорност и желание за дългосрочно партньорство.

Независимо от това Кодексът за застраховането ни задължава да Ви уведомим, че имате право да прекратите предсрочно сключените от Вас застрахователни договори в срок до 60 дни от датата на публикуване на настоящото съобщение.

Информация за текущото състояние на Вашата застраховка, както и за прилаганите от дружеството ни правила и процедури, можете да получавате своевременно от нашите офиси и застрахователни агенти в цялата страна, както и от застрахователните брокери. Те са на същите места, на които са и офисите на „ДЖЕНЕРАЛИ ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” АД и ще Ви предоставят и необходимата информация за другите ни застрахователни продукти.

Застрахователните Ви претенции също ще се уреждат занапред от „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. В случай, че имате заведена и висяща претенция към „ДЖЕНЕРАЛИ ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” АД, тя ще бъде решена от „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. Аналогично ще подходим и при разглеждането на възраженията и жалбите Ви като ползвател на застрахователни услуги при нас.

Начинът на обработване и съхранение на лични данни остава непроменен и ние ще продължим да ги защитаваме съгласно изискванията на закона, както е правено това досега.  

Можете да се обръщате за повече информация към офиса, в който сте сключили застраховката си, към обслужващия Ви застрахователен посредник или на адреса на централното ни управление в гр. София 1504, бул. „Княз Ал. Дондуков” № 68, тел. 02/ 9267111, факс 02/ 9267112, e-mail: [email protected], web: www.generali.bg. Информация можете да получите и на познатите Ви телефони 0700 19 577  и  0800 12 712.

Оставаме към Вас с уважение,

УС на „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД