Обединение на Застрахователно АД "ВИКТОРИЯ" и Дженерали Застраховане АД


04 Яну 2016

Уважаеми Клиенти и Партньори,

Имаме удоволствието да Ви информираме за успешното финализиране на процеса по преобразуване чрез вливане на ЗАД „ВИКТОРИЯ” АД в „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. Преобразуването на дружествата беше извършено в съответствие с българското законодателство и след получаване на необходимите разрешения. Преобразуването чрез вливане на ЗАД „ВИКТОРИЯ” АД в „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД е вписано официално в търговския регистър към Агенцията по вписванията от 18.12.2015г.. От тази дата всички активи и пасиви на ЗАД „ВИКТОРИЯ” АД (в т.ч. застрахователните договори) преминаха към „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД - в качеството му на универсален правоприемник.

В ЦЕНТЪРА НА ТОЗИ ОБЕДИНИТЕЛЕН ПРОЦЕС Е ПОСТАВЕН КЛИЕНТЪТ.

Посоченото правоприемство засяга единствено вътрешната ни организация като застраховател и не променя условията на Вашия застрахователен договор или възможността да предявявате застрахователни претенции. В контекста на гореизложеното Ви уведомяваме, че застрахователният Ви договор със ЗАД „ВИКТОРИЯ” АД запазва действието си при същите условия и срок, за които е сключен. Единствената разлика е в това, че занапред, като страна – ЗАСТРАХОВАТЕЛ по застрахователната полица ще бъде „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД с ЕИК 030269049, със седалище и адрес на управление гр. София 1504, бул. „Княз Ал. Дондуков” № 68.

Като  управляващи и представляващи „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД Ви уверяваме, че ще продължим да обслужваме Вашата застраховка с необходимото внимание, коректност, отговорност и желание за дългосрочно партньорство.

Независимо от това Кодексът за застраховането ни задължава да Ви уведомим, че имате право да прекратите предсрочно сключените от Вас застрахователни договори в срок до 60 дни от  датата на публикуване на настоящето  съобщение.

Информация за текущото състояние на Вашата застраховка, както и за прилаганите от дружеството ни правила и процедури, можете да получавате своевременно от нашите офиси и застрахователни агенти в цялата страна, както и от застрахователните брокери. Те ще Ви предоставят и необходимата информация за другите ни застрахователни продукти, повечето от които са изцяло обновени.

Застрахователните Ви претенции също ще се уреждат занапред от „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. В случай, че имате заведена и висяща претенция към ЗАД „ВИКТОРИЯ” АД, тя ще бъде решена от „ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ” АД. Аналогично ще подходим и при разглеждането на възраженията и жалбите Ви като потребител на застрахователни услуги.  

Начинът на обработване и съхранение на лични данни остава непроменен и ние ще продължим да ги защитаваме съгласно изискванията на закона, както е правено това досега.  

Можете да се обръщате за повече информация към офиса, в който сте сключили застраховката си, към обслужващия Ви застрахователен посредник или на адреса на централното ни управление в гр. София 1527, бул. „Княз Ал. Дондуков” № 68, тел. 02/ 9267111, факс 02/ 9267112, e-mail: [email protected], web: www.generali.bg. Информация можете да получите и на познатите Ви телефони 0700 19 577  и  0800 12 712.

 

Оставаме към Вас с уважение,

 УС на Дженерали Застраховане АД